Afleveringen

Seizoen 1: Tweede Kamerverkiezingen 2021

In elke aflevering van seizoen 1 behandelen we een politieke partij door de voorziter van de bijbehorende politieke jongerenorganisatie te interviewen. We vragen onze gasten in een half uurtje het hemd van het lijf over hun prille politieke carrière en over de standpunten van hun partij, aan de hand van verschillende rubrieken. In ‘wie is er vandaag van de partij?’ mag de gast zichzelf voorstellen. In ‘de snackcheck’ neemt de geïnterviewde een snack mee die past bij de betreffende partij. De politieke kleur van de gast wordt besproken tijden een potje ‘kleur bekennen’. En in de laatste rubriek ‘partypitch’ pitcht de gast in 30 seconden waarom je op zijn of haar partij zou moeten stemmen. Natuurlijk komen allerlei jongeren-specifieke thema’s aan bod, zoals de woningmarkt, de arbeidsmarkt en het onderwijs.

Een gedetailleerde omschrijving van elke aflevering vind je in onze shownotes en op Spotify, Apple Podcast of Google luister je alle interviews terug!

Seizoen 2: Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In seizoen 2 zullen we met jonge politici te praten over de lokale politiek. Stay tuned, in het najaar van 2021 kunnen jullie de eerste afleveringen verwachten!