top of page

Afleveringen

Seizoen 2: Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In seizoen 2 praten we met jonge politici over de lokale politiek van onze hometown ROTTERDAM.  Aan de hand van Rotterdamse rubrieken stellen wij vragen aan raadsleden, toekomstige raadsleden of andere jongeren-pioniers. De gast wordt kort geïntrodueerd door een aantal Rotterdamse dillemma's voor te leggen. In de rubriek 'Jatoch, nietdan' behandelen we het door de partij aangedragen hoofdonderwerp middels drie stellingen én jullie luisteraarsvragen, En natuurlijk sluiten we ook dit seizoen elke aflevering af met de 'partypitch' waarin je van de gast hoort waarom jij op zijn of haar partij zou moeten stemmen. 

Seizoen 1: Tweede Kamerverkiezingen 2021

In elke aflevering van seizoen 1 behandelen we een politieke partij door de voorziter van de bijbehorende politieke jongerenorganisatie te interviewen. We vragen onze gasten in een half uurtje het hemd van het lijf over hun prille politieke carrière en over de standpunten van hun partij, aan de hand van verschillende rubrieken. In ‘wie is er vandaag van de partij?’ mag de gast zichzelf voorstellen. In ‘de snackcheck’ neemt de geïnterviewde een snack mee die past bij de betreffende partij. De politieke kleur van de gast wordt besproken tijden een potje ‘kleur bekennen’. En in de laatste rubriek ‘partypitch’ pitcht de gast in 30 seconden waarom je op zijn of haar partij zou moeten stemmen. Natuurlijk komen allerlei jongeren-specifieke thema’s aan bod, zoals de woningmarkt, de arbeidsmarkt en het onderwijs.

Een gedetailleerde omschrijving van elke aflevering vind je in de shownotes op Spotify, Apple Podcast of in een andere podcast app!

bottom of page